اصطلاحAIoT یا هوش مصنوعی اشیا چیست؟

اصطلاحAIoT یا هوش مصنوعی اشیا چیست؟

این روزها هوش مصنوعی و اینترنت اشیا دو مبحث پر طرفدار و تازه در تکنولوژی هستند که رتبه جستجو بالایی را در اینترنت به خود اختصاص دادند و ما میخواهیم دراین مقاله از ترکیب این دو یعنی هوش مصنوعی اشیا صحبت کنیم و نحوه عملکرد و مزایا و چالش آنهارا با شما به اشتراک بگذاریم.

هوش مصنوعی اشیا (AIoT) ترکیبی از فناوری‌های هوش مصنوعی (AI) و زیرساخت اینترنت اشیا (IoT) است که هدف  آن ایجاد عملیات کارآمدتر اینترنت اشیا، بهبود تعاملات انسان و ماشین و بهبود  مدیریت داده  و تجزیه و تحلیل آن است.

اینترنت اشیا سیستمی تشکیل شده از دستگاه‌های محاسباتی مرتبط، ماشین‌های مکانیکی و دیجیتالی یا اشیاء با شناسه‌های منحصربه‌فرد است که توانایی انتقال داده‌ها از طریق شبکه بدون نیاز به تعامل انسان به انسان یا انسان با رایانه را دارا میباشد.از کاربرد های اینترنت اشیا می توان به کاشت مانیتور قلب یک فرد، خودرویی با حسگرهای داخلی برای هشدار به راننده در صورت پایین آمدن فشار باد تایر یا هر شی دیگری اشاره کرد.

AIoT  در هر صورت برای دو طرف (اینترنت اشیا و هوش مصنوعی) سودمند است، زیرا که هوش مصنوعی از طریق  قابلیت های یادگیری ماشینی  و بهبود فرآیندهای تصمیم گیری به ارزش اینترنت اشیا افزوده و اینترنت اشیا از طریق اتصال، سیگنال دهی و تبادل داده به هوش مصنوعی ارزش می افزاید و همچنین می تواند کسب و کارها و خدمات آنها را با ایجاد ارزش بیشتر از داده های تولید شده توسط اینترنت اشیا بهبود ببخشد. هوش مصنوعی دستگاه اینترنت اشیا را قادر می‌سازد تا از بیگ دیتا برای تحلیل، یادگیری و تصمیم‌گیری بهتر بدون نیاز به انسان استفاده کند.

AIoT چگونه کار می کند؟

حال شاید برایتان سوال پیش آید که هوش مصنوعی اشیا چگونه کار میکند؟ در جواب این سوال باید گفت که در دستگاه‌های  AIoT، هوش مصنوعی در اجزای زیرساخت مانند برنامه‌ها و چیپ‌ست‌ها تعبیه شده است که همگی با استفاده از شبکه‌های IoT به هم متصل بوده و از APIها  استفاده میشود تا اطمینان حاصل کند که تمام اجزای سخت افزار، نرم افزار و پلت فرم قادر به کار و ارتباط با هم بدون تلاش کاربر نهایی هستند.

هنگام عملیاتی شدن، دستگاه‌های IoT داده‌ها را ایجاد و جمع‌آوری می‌کنند و سپس هوش مصنوعی آن را برای ارائه بینش و بهبود کارایی و بهره‌وری تجزیه و تحلیل می‌کند.بینش ها توسط هوش مصنوعی با استفاده از فرآیندهایی مانند یادگیری داده به دست می آید.

داده‌های AIoT همچنین می‌توانند در لبه پردازش شوند، به این معنی که داده‌های دستگاه‌های IoT تا حد ممکن نزدیک به این دستگاه‌ها پردازش می‌شوند تا پهنای باند مورد نیاز برای انتقال داده‌ها به حداقل برسد و در عین حال از تاخیرهای احتمالی در تجزیه و تحلیل داده‌ها جلوگیری شود.

 

کاربردها و نمونه هایی از AIoT

هوش مصنوعی اشیا کاربرد هایی دارد که در این بخش نمونه هایی از کاربرد های هوش مصنوعی اشیارا معرفی خواهیم کرد.

شهرهای هوشمند: فناوری شهرهوشمند را میتوان مواردی مانند حسگرها، چراغ‌ها که برای جمع‌آوری داده‌هایی استفاده می‌شود، نام برد. شهر هوشمند برای کمک به بهبود کارایی عملیاتی، رشد اقتصادی و بهبود کیفیت زندگی ساکنان طراحی شده ا‌ست.

خرده فروشی هوشمند: خرده‌فروشان از دوربین‌های هوشمند برای تشخیص چهره خریداران و تشخیص اینکه آیا کالاهای خود را قبل از خروج از فروشگاه در صندوق‌فروشی اسکن کرده‌اند یا خیر، استفاده می‌کنند.

خانه هوشمند: وسایل هوشمند خانه از طریق تعامل و واکنش های انسانی میتوانند یاد بگیرند. ابزارهای AIoT همچنین می توانند برای درک عادات کاربر برای ارائه پشتیبانی سفارشی، داده های کاربر را ذخیره کرده و از آنها یاد بگیرند.

کاربرد شرکتی و صنعتی: سازندگان از تراشه های هوشمند برای تشخیص اینکه تجهیزات به درستی کار نمی کنند یا یک قطعه نیاز به تعویض دارد، استفاده می کنند.

رسانه های اجتماعی و منابع انسانی : ابزارهای AIoT  را می توان با رسانه های اجتماعی و پلتفرم های مرتبط با منابع انسانی ادغام کرد تا یک تصمیم هوش مصنوعی به عنوان یک عملکرد خدماتی برای متخصصان منابع انسانی ایجاد کند.

وسایل نقلیه خودران:وسایل نقلیه خودران  میتوانند برای جمع‌آوری اطلاعات در مورد وسایل نقلیه مجاور، نظارت بر شرایط رانندگی و جستجوی عابران پیاده به چندین دوربین ویدئویی و سیستم‌های حسگر هوشمند استفاده نمایند.

ربات های تحویل خودکار: حسگرها، داده‌های مربوط به محیط ربات  را جمع کرده و سپس از هوش مصنوعی برای تصمیم‌گیری مبتنی بر پیمایش آن استفاده می‌کنند.

مراقبت های بهداشتی: دستگاه‌های پزشکی ولباس های هوشمند، داده‌های سلامتی بلادرنگ مانند ضربان قلب را جمع‌آوری و نظارت کرده و می‌توانند ضربان قلب نامنظم را بررسی نماید.

مزایا و چالش های AIoT چیست؟

در بخش های قبلی از کاربرد ها و نحوه عملکرد هوش مصنوعی اشیا صحبت کردیم و حال شاید برایتان مفید باشد که در مورد چالش و مزایای هوش مصنوعی اشیا بیشتر بدانید.

مزایای AIoT شامل موارد زیر است:

افزایش بهره وری عملیاتی: دستگاه‌هایIoT  یکپارچه با هوش مصنوعی می‌توانند داده‌ها را تجزیه و تحلیل کنند والگوها و بینش‌های آن را استخراج نماید تا بتواند عملیات سیستم را برای کارآمدتر شدن تنظیم کند.

قابلیت تنظیم در پرواز: قابلیت تنظیم در پروازمیتواند داده هارا برای شناسایی نقاط شکست  تجزیه و تحلیل کند تا سیستم را قادر می سازد که در صورت نیاز تنظیمات را به صورت خودکار انجام دهد.

تجزیه و تحلیل داده ها توسط هوش مصنوعی انجام شده است. کارمندان مجبور نیستند زمان زیادی را برای نظارت بر دستگاه های اینترنت اشیا صرف کنند، بنابراین در هزینه صرفه جویی می کنند.

مقیاس پذیری: تعداد دستگاه های متصل به یک سیستم اینترنت اشیا را می توان برای بهینه سازی فرآیندهای موجود یا معرفی ویژگی های جدید افزایش داد.

دربحث چالش های هوش مصنوعی اشیا  مواردی وجود دارد که AIoT ممکن است با شکست مواجه شود و باعث ایجاد پشتیبان در تولید یا سایر پیامدهای منفی شود. برای مثال، ربات‌های تحویل خودکارممکن است از کار بیفتند و باعث تاخیر در تحویل محصول شوند. فروشگاه‌های خرده‌فروشی هوشمند ممکن است چهره مشتری را نخوانند و منجر به سرقت تصادفی یک محصول توسط مشتری شود. یا یک وسیله نقلیه خودران ممکن است مانند یک علامت توقف در حال نزدیک شدن به اطراف خود را نخواند و باعث تصادف شود.

آینده AIoT چیست؟

یکی از بزرگ‌ترین نوآوری‌های ممکن در AIoT، گنجاندن5G است. 5G به‌ منظور امکان انتقال سریع‌تر فایل‌های داده بزرگ در دستگاه‌های IoT، از طریق پهنای باند بالاتر و تأخیر کمتر، طراحی شده است. AIoT می تواند به حل مشکلات عملیاتی موجود، مانند هزینه های مرتبط با مدیریت موثر سرمایه انسانی یا پیچیدگی زنجیره های تامین و مدل های تحویل، کمک کند.

 

نویسنده: مبینا فرجی

 

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.