راهکارهای تحول دیجیتال در صنعت انرژی

راهکارهای تحول دیجیتال در صنعت انرژی

در چند سال گذشته شاهد رشد تکنولوژی و تحول دیجیتال در صنایع مختلف به ویژه خرده فروشی، بیمه، تولید و انرژی بوده ایم و می‌توانیم اقرار کنیم که عصر تحول دیجیتال تغییرات عظیمی در زندگی هایمان به وجود آورده است.

در این مقاله سعی داریم مزایای تحول دیجیتال در بخش انرژی و روندها و فرآیندهای این بخش را مورد بررسی قرار دهیم.

قابل ذکر است که صنعت انرژی تمامی صنایع مربوط به تولید و فروش انرژی را شامل بوده که می‌توانیم به تولید، استخراج، پالایش و توزیع اشاره نماییم.

سوال اصلی که شاید برای شما پیش آید این است که چگونه فناوری های دیجیتال به صنعت انرژی کمک کرده است؟ در جواب این سوال می‌توان گفت که اساسا دگرگونی دیجیتال، پروسه پیاده سازی فعالیت های مبتنی بر رایانه در محصولات، فرآیندها و استراتژی های سازمان هاست که سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا سریع‌تر و با انعطاف‌پذیری بیشتری به نیازهای مشتری و بازار پاسخ دهند.

روند تحول دیجیتال در تاسیسات انرژی در دهه ۱۹۷۰ آغاز شد. شرکت های برق جز اولین سازمان هایی بودند که از فناوری دیجیتال برای تسهیل مدیریت و بهره برداری شبکه استفاده کردند. پس از آن، بسیاری از شرکت ها شروع به استفاده از کنتورهای دیجیتال به جای آنالوگ کردند و شرکت‌های نفت و گاز نیز از نوآوری‌های فناوری برای بهبود تصمیم‌گیری در دارایی‌های اکتشاف و تولید، از جمله مخازن و خطوط لوله استفاده کرده‌اند.

دیجیتالی شدن ابزار مفیدی در مقابله با تغییرات آب و هوایی یا بهینه سازی فرآیندهای تولید برق برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و دستیابی به هدف کربن زدایی در انرژی است.

در دنیای امروزی که درگیر انفجار حجم عظیم داده ها در بخش های مختلف هستیم، می‌توان به دیگر مزایای تحول دیجیتال در صنعت انرژی  اشاره کرد که موجب مدیریت راحت‌تر و آسان تر داده ها شده است. به عنوان مثال ویدئوهای بازرسی زیردریایی رباتیک با حجم بیش از ۷ ترابایت، بررسی های زمین لرزه ای  که حداکثر ۲۰ پتابایت است و بررسی های دریایی آنها از ۱۰ تا ۳۰ ترابایت استفاده می‌شود، حجم زیادی را در بر می‌گیرند.

حال چرا می‌گوییم تکنولوژی و دیجیتالی شدن به مدیریت حجم داده ها کمک کرده اند؟

زیرا که با کمک فرآیند دیجیتال و استفاده از فضای ابری، سازمان های بخش انرژی می‌توانند مدیریت داده ها را در زمان کمتر انجام دهند.

روندهای محبوب دیجیتالی شدن در صنعت انرژی

در این بخش، شیوه های محبوب تحول دیجیتال در صنعت انرژی مانند: اتوماسیون بخش انرژی، توسعه اینترنت اشیا، رایانش ابری و استفاده از هوش مصنوعی در انرژی را می‌توان نام برد که تحول عظیمی در صنعت انرژی داشته اند.

در ادامه با توضیح هر بخش با شما خواهیم بود. با ما همراه باشید.

۱. اتوماسیون بخش انرژی؛

اتوماسیون صنعت انرژی، به شرکت ها این امکان را می دهد که هزینه های خود را کاهش دهند، زیرا که کارشناس کمتری برای نظارت بر فرآیندها مورد نیاز است. بنابراین شرکت ها می توانند در کنترل کیفیت، یافتن منابع انرژی جدید و غیره تمرکز کنند. از مزایای دیگر نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– افزایش کارایی

– کنترل کیفیت سازگارتر

– دسترسی آسان تر به داده ها

– سازگار ماندن

۲.توسعه اینترنت اشیا در انرژی؛

فناوری‌های اینترنت اشیا در بخش انرژی فرآیندی پیشرفته است که شامل برنامه‌ریزی و مدیریت انرژی الگوهای مصرف در حوزه‌های مختلف است. خدمات توسعه اینترنت اشیا در پیاده سازی این فناوری ها و توانمندسازی کسب و کارها برای افزایش کارایی در تولید، فروش و توزیع انرژی بسیار مهم است. به طور کلی اینترنت اشیا به بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش هزینه ها و در عین حال بهبود بهره وری کمک می کند.

۳.استفاده از هوش مصنوعی در انرژی؛

چندین مزیت عمده از استفاده هوش مصنوعی در بخش انرژی وجود دارد. اساساً فناوری‌های هوش مصنوعی فرآیندهای کاری کارآمدتری را برای شرکت‌های انرژی فراهم کرده اند.

شبکه‌های هوشمند مدیریت‌شده با هوش مصنوعی، جریان سریع انرژی و داده را بین تأمین‌کننده انرژی و مصرف‌کنندگان ارائه می‌دهد. این نوع شبکه فرآیندهای مدیریت داده ها (جمع آوری، ذخیره سازی، تجزیه و تحلیل) را فعال می کند. در آینده می‌توانیم از این داده‌ها از طریق تحلیل‌های پیشرفته و یادگیری ماشین برای شناسایی خطا در صنایع تولید انرژی و پیش‌بینی دقیق تقاضای انرژی استفاده کنیم. برنامه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند پیش‌بینی دقیق را امکان‌پذیر کنند،  که منجر به استفاده بهتر از انرژی‌های تجدید پذیر می‌شود.

۴.رایانش ابری و انرژی

رایانش ابری شامل سرورها، ذخیره‌سازی، پایگاه‌های داده، شبکه‌سازی و تجزیه و تحلیل از طریق اینترنت است که همگی در فرایندهای مدیریت تولید، توزیع و تامین انرژی استفاده می‌شود.

فناوری‌های ابری می‌توانند بینش‌های درلحظه ای را درباره مصرف انرژی فعلی  مشتریان ارائه دهند.

فضای ابری می تواند برنامه ریزی بهینه را برای ایجاد تعمیر و نگهداری هوشمند فعال کند و برنامه‌های رایانش ابری برای مدیریت بهتر هزینه و تصمیم‌گیری بهینه بسیار مفید است.

نویسنده: مبینا فرجی

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.