چالش‌های به کارگیری تحول دیجیتال در سازمان‌ها

چالش‌های به کارگیری تحول دیجیتال در سازمان‌ها

ما در مقاله قبلی در مورد تحول دیجیتال در صنعت انرژی صحبت کردیم و متوجه شدیم که دگرگونی دیجیتال به سازمان‌ها این فرصت را داده تا نحوه اداره کسب‌ و کار خود را از طریق فرآیندها و ابزارهای دیجیتال جدید دوباره خلق کنند. با این حال، مانند هر تحول جدید، چالش‌هایی وجود دارد که کسب‌وکارها در طول فرآیندهای تحول با آن‌ها مواجه خواهند شد، چالش هایی مانند مسائل مردم محور، مشکلات ساختاری، موانع فنی و..

اما چرا می‌گوییم تحول دیجیتال چالش هایی به همراه داشته است؟ تحول دیجیتال نه تنها به ‌بکارگیری نرم‌افزار، فناوری‌ها و فرآیندهای جدید روی آورده که کارآمدتر و خودکارتر از شیوه‌ها و فرآیندهای تجاری سنتی هستند، بلکه روشی کاملاً جدید و مبتکرانه برای انجام حرفه ای کاری است که هسته اصلی تجارت شما است.

این بدان معناست که سازمان‌ها باید همه چیز را در هنگام اتخاذ یک ابتکار تحول دیجیتال در نظر بگیرند، از نحوه واکنش مردم به تغییر و تأثیر آن بر روابط مشتری تا هزینه، نحوه هماهنگی آن با اهداف تجاری و غیره.

تحول دیجیتال، سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا کسب‌وکار خود را در برابر رقابت و رشد در حوزه‌های جدید پیشرو کرده و بتوانند در آینده ای نه چندان دور حرفی برای گفتن داشته باشند.

اگرچه گفتن همه این موارد راحت تراز انجام دادن آن است، اما طبق آمار تحول دیجیتال، 80 درصد از همه برنامه های تحول دیجیتال به دلیل مقاومت کارکنان و عدم حمایت مدیریت با شکست مواجه می شوند و تنها 20 درصد از مدیران وکارمندان برای تحول دیجیتال در شرکت خود تلاش میکنند تا سطح عملکرد خودرا بالا ببرند.

حال با این سوال روبرو می‌شویم که بزرگ ترین چالش های تحول دیجیتالی سازمان ها چیست؟ در جواب این سوال می‌توان به چالش های زیر اشاره کرد:

 

– فقدان استراتژی مدیریت تغییر
-چالش کار با نرم افزار و فناوری پیچیده
– سختی پذیرش ابزارها و فرآیندهای جدید
– تکامل مستمر نیازهای مشتری
– فقدان استراتژی تحول دیجیتال
– نبودن مهارت های IT مناسب
– نگرانی های امنیتی
– محدودیت های بودجه
– فرهنگ های متفاوت

 

چالش های بالا جز مهمترین چالش های استفاده از راهکارهای دیجیتال بر مشاغل در سال 2023 بودند، درحالی که تحول دیجیتال فرصت‌های منحصربه ‌فردی را در سازمان‌ها برای نوآوری و رشد ایجاد می کند. همچنین تفکر انتقادی را مجبور به تغییر کرده و به طور بالقوه جنبه‌هایی را که هسته اصلی کسب‌وکار شما هستند، باز می آفریند.

در ادامه به توضیح هر یک از چالش ها میپردازیم. با ما همراه باشید.

 

فقدان استراتژی مدیریت تغییر

سازمان‌هایی که دارای استراتژی مدیریت تغییر هستند، 6 برابر بیشتر از سازمان های فاقد استراژی مدیریت تغییر احتمال دارد تا به اهداف تحول دیجیتال برسند یا از آنها فراتر روند. داشتن یک فرهنگ مدیریت تغییر قوی برای موفقیت هر سازمانی حیاتی است. فقدان یک استراتژی تغییر، هر پروژه یا طرح اجرایی جدید را با شکست رو به رو می کند.

یک استراتژی مدیریت تغییر موثر شامل برنامه ریزی روی یک پروژه، شناسایی علل ریشه ای مسائل و ایجاد روابط با همه ذینفعان و کارکنان است.

 

چالش کار با نرم افزار و فناوری پیچیده

نرم افزارهای سازمانی اصولا پیچیده بوده و فناوری های جدید می تواند برای کارکنان و مدیران ترسناک باشد. این یک چالش بزرگ برای سازمان‌هایی است که در حال تحول دیجیتال بوده و آشنایی کمی با تکنولوژی دارند که از منظر پیاده‌سازی و یکپارچه‌سازی داده‌ها و هم از دیدگاه تجربه کاربر نهایی با مشکل مواجه میشوند.

رهبران باید این مورد را در مراحل اولیه یک پروژه تحول دیجیتال در نظر بگیرند و به دنبال بصری ترین و یکپارچه ترین سیستم ها باشند.

 

دشواری در پذیرش ابزارها و فرآیندهای جدید

استفاده از فرانیدها و فناوری های جدید معمولا در سازمان ها با مقاوت هایی از سمت کارکنان رو به رو می شود. برای استفاده از یک ابزار جدید، سازمان باید آموزش های جامعی را در اختیار کارکنان هر واحد قرار دهد تا کارکنان با سرعت بیشتری بتوانند با ابزارها آشنا شده و به صورت کارآمدتری با ابزارها کار کنند. همچنین مدیران سازمان باید ارزش واهمیت به کارگیری فناوری ها و فرایندهای جدید را برای کارکنان شرح داده تا بهتر بتوانند ضرورت استفاده از آنها را  درک کنند.

 

تکامل مستمر نیازهای مشتری

سازمان‌ها همیشه در حال تکامل و بهتر شدن در حوزه های مختلف به خصوص تکنولوژی  هستند و در سال های اخیر، شیوع بیماری کرونا، این تغییر و تکامل را سریع تر کرده است. در این میان نیازها و خواسته های مشتری نیز تغییر کرده و در حال تکامل است.

تحول دیجیتال، پروژه آسانی نیست و تلاش‌های فشرده برای تحول، سال‌ها طول می‌کشد تا انجام شود. اما چه اتفاقی می‌افتد اگر در این مدت نیاز مشتری شما نیز تغییر کند؟

در جواب باید گفت که در جریان تکامل پروژه های تکامل دیجیتال، نیازهای مشتریان نیز تکامل می یابد که این امر نیاز دارد تا برنامه‌ریزی کنید ودر زمان پذیرش فناوری‌های دیجیتال جدید چابک و سریع باشید.

 

فقدان استراتژی تحول دیجیتال

چرا سیستم های دیجیتال جدید را جایگزین سیستم های قدیمی و فرآیندهای دستی می کنید؟ آیا سازمان شما برنامه ای (یا نیاز) برای پیاده سازی سیستم های پیشرفته و پیچیده دارد؟ آیا آماده هستید که سیستم های موجود خود را به درستی به سیستم های جدید منتقل کنید؟

همه اینها سوالاتی هستند که قبل از اجرای فرآیند تحول دیجیتال باید به آنها پاسخ داده شود. چیزی به نام پروژه تحول دیجیتال موفق، بدون استراتژی از پیش تعیین شده وجود ندارد. با فرضیات نادرست و کلمات پر سر و صدا گول نخورید. باید بدانید که کجا سازمان شما می‌تواند بهبود یابد، چه حوزه هایی از شرکت نیاز به ارتقا دارند و از آنجا شروع کنید.

 

نبودن مهارت های IT مناسب

برای موفقیت در تغییر تحول دیجیتال خود، به یک تیم IT ماهر وحرفه ای نیاز دارید که جمع آوری آن دشوار است. براساس یک مطالعه سازمانی، 64 درصد از سازمان ها اظهار داشتند که به دلیل کمبود متخصصان IT  ماهر، قادر به تحقق اهداف تحول دیجیتال خود نبودند.

چالش های ارائه شده برای سازمان ها شامل فقدان مجموعه مهارت ها در امنیت سایبری، معماری برنامه، یکپارچه سازی نرم افزار، تجزیه و تحلیل داده ها و مهاجرت داده ها است. سازمان هایی که فاقد متخصصان فناوری اطلاعات هستند، می‌توانند با برون‌سپاری این کار به مشاوران خارجی و کارشناسان تحول دیجیتال برای کمک به پر کردن شکاف پیاده سازی و مهاجرت، این چالش ها را رفع نمایند.

با این حال، برای سازمان‌هایی که تحول دیجیتال را جدی می‌گیرند، ایجاد یک تیم داخلی یا داشتن یک رهبر تحول دیجیتال در تیم فناوری اطلاعات سازمان شما که بتواند برنامه‌ریزی استراتژیک فناوری اطلاعات شما را ایجاد و مدیریت کند، ضروری است.

 

نگرانی های امنیت

بسیاری از سازمان های حساس به داده، نگرانی هایی مربوط به حفظ حریم خصوصی و امنیت سایبری دارند که بیشتر تلاش‌های تبدیل‌های دیجیتال شامل پشت سر گذاشتن راه‌ حل‌‌های داخلی برای انتقال به فضای ابری و همچنین ادغام تمام داده‌های یک شرکت در یک سیستم متمرکز است.

البته، این خطر افزایش حملات سایبری را به همراه دارد که اطلاعات مشتریان و اسرار شرکت را به سرقت می‌برد. حملات آنلاین می‌توانند آسیب‌پذیری‌های سیستم، تنظیمات ضعیف و کاربران ناآگاه را هدف قرار دهند. حتماً برنامه ای برای کاهش فعالانه این تهدیدات قبل از وقوع داشته باشید. یک متخصص امنیت سایبری بیاورید تا به شناسایی نقاط ضعف سیستم شما کمک کند و همچنین آموزش امنیت سایبری را به کارمندان خود ارائه دهد.

 

محدودیت های بودجه

تحول دیجیتال نیازمند سرمایه گذاری زیاد است. سازمان ها با برنامه های تحول دیجیتال بزرگ در طول فرایند دیجیتالی شدن باید هزینه های پنهان این فرایند را در نظر بگیرند. بدانید که اهداف بلندمدت شما چیست و چه بازدهی سرمایه‌گذاری را می‌خواهید از فرآیند تحول خود به دست آورید. این به شما کمک می کند تا به وضوح بفهمید که چه هزینه هایی بیش از حد است و چه فضایی برای افزایش بودجه دارید.

 

فرهنگ های متفاوت

سازمان‌هایی با سیستم‌های قدیمی و فرآیندهای دستی اغلب ذهنیت قدیمی داشته و به اتوماسیون با تحقیر نگاه می‌کنند و استفاده از فناوری های جدید برایشان دشوار است. چالش بزرگ تحول دیجیتال یک چالش فرهنگی است. همه افراد اعم از مدیر تا کارمند باید همگی ضرورت این امر را درک کنند و با هم هم راستا باشند. همه باید آماده ایجاد تغییرات بزرگ در زندگی روزمره خود باشند و از یادگیری چیزهای جدید نترسند.

 

نویسنده: مبینا فرجی

منبع: whatfix.com

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.